7 Syytä miksi vertailla pikavippejä

Pikavippi eli pienlaina on kätevä apu silloin, kun rahaa tarvitsee pienehkön summan nopeasti. Sen avulla kattaa helposti niin ruoat, laskut kuin tarpeelliset hankinnatkin. Ei kuitenkaan kannata ottaa pikavippiä ensimmäiseltä tarjoalta, joka tielle osuu, sillä vipeissä on eroja. On fiksuinta vertailla ja valita pikavippi, joka sopii omaan elämäntilanteeseen parhaiten – näin talous ei joudu tiukille takaisin maksaessakaan, ja vipin ottaminen on hyvä kokemus. Pikavippivertailu auttaa rajaamaan vaihtoehtoja ja tutustumaan markkinoiden tarjontaan yhdellä silmäyksellä.

Ikärajat vaihtelevat

Ei kannata luovuttaa jos tuntuu, ettei pikavippiä löydy ikäisellesi. Vertailun avulla löytää kätevästi kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot aina 18 ikävuodesta ylöspäin. Monilla lainanantajilla on ala- ja yläikärajoja, jotka ovat tavallisesti 18—22 vuotta sekä 65—75 vuotta. Kaikenikäisille on kuitenkin lainamahdollisuuksia. Kannattaa myös huomioida, että nuorille lainaajille tarjotut lainat ovat usein hieman pienempiä kuin vanhemmille lainaajille markkinoidut lainat. Muutaman sadan euron pikavippi on kuitenkin yleensä mahdollista saada ikään katsomatta.

Voit saada pikavipin jopa ilmaiseksi

Kannattaa pyrkiä aina mahdollisimman edullisiin ratkaisuihin, etenkin kun talous on tiukalla. Tästä syystä ilmainen pikavippi on kätevä ratkaisu akuuttiin rahantarpeeseen. Useat lainanantajat tarjoavat pikavippejä ilman korkoja tai kuluja, jotta asiakkaat pääsisivät tutustumaan yritykseen ja heidän tuotteisiinsa helposti. Tällaisia paketteja on mahdollista löytää pikavippivertailun avulla.

Kuluttomiin pikavippeihin liittyy usein kuitenkin tiukkoja ehtoja, jotka on hyvä pitää mielessä. Yleensä ne on maksettava takaisin kokonaisuudessaan ensimmäisenä eräpäivänä, joka on yrityksestä riippuen 3-45 päivän kuluessa lainan ottamisesta. Mikäli sinulla on riittävästi liikkumavaraa budjetissa, on tämä erinomainen ratkaisu silloin, kun tarvitsee nopeasti taloudellista apua. Pikavippejä myönnetään ainoastaan hyvin raha-asiansa hoitaneille henkilöille.

Koroissa voi olla suuriakin eroja

Jos pikavipin ottaa pidemmäksi aikaa, kannattaa korkoja vertailla. Alle 2000 euron pikavipeille on vuonna 2013 asetettu korkokatto, joten korko ei voi olla suurempi kuin viitekorko ja 50%. Tämän vuoksi harva yritys nykyään tarjoaa pikavippejä. Osa lainantarjoajista tarjoaa pikavippi-nimikkeellä luottotilejä, joiden korko voi olla korkeampi, joten kuluttajan kannattaa olla tarkkana. Tavallisesti lainan tietojen yhteydessä on kuitenkin maininta, mikäli vippiä tarjotaan luottotililtä. Jos törmää harhaanjohtavaan mainontaan, voi ottaa yhteyttä kuluttajavirastoon: http://www.kkv.fi/.

Pikavipit maksetaan takaisin nopeasti, ja korot ovat lainamarkkinoiden matalampaa tasoa. Lainasummat ovat myös yleensä alle 1000 euroa. Jos haluaa kuitenkin isomman pikavipin pitkällä maksuajalla, voi joutua tyytymään luottotilisopimukseen. Niiden kohdalla kannattaa vertailla todelliset vuosikorot ja muut kulut tarkasti.

Löydä itsellesi sopiva laina-aika

Pikavipit ovat nimensä mukaisesti pieniä, nopeita lainoja, mutta vaihtelua laina-ajoissa on jonkin verran. Tavallisesti ne maksetaan takaisin jo ensimmäisenä eräpäivänä, eli maksuaika on useimmiten 14—30 vrk. Laina-aika voi kuitenkin olla mitä tahansa aina 3 päivästä ylöspäin. Mikäli haluat maksaa lainan takaisin useammassa erässä, kannattaa ehdottomasti vertailla mahdollisuuksia. Lyhyt laina-aika tulee aina halvemmaksi, mutta pitkissäkin laina-ajoissa on eroja. Vertailu auttaa löytämään itselle sopivan, edullisen ratkaisun, jonka avulla budjetti pysyy kurissa.

Se on helppoa, ilmaista ja nopeaa

Lainojen vertailuun voi saada aikaa kulumaan, kun käy läpi lainantarjoajien sivustoja. Nykyisin markkinoilla on kymmenittäin erilaisia rahoitusalan yrityksiä, ja vertailu voikin tuntua raskaalta tehtävältä. Se on kuitenkin yllättävän helppoa ja nopeaa lainavertailusivun avulla. Lainavertailusta löydät lukuisia lainayrityksiä tarjouksineen, ja voit vertailla pikavippien kuluja, todellisia vuosikorkoja, ikärajoja, laina-aikoja ja muita tärkeitä ominaisuuksia. Autamme säästämään aikaa, vaivaa ja rahaa hakemalla päivitetyt tarjoukset lainantarjoajilta vertailua varten, jotta sinä voisit löytää sopivimman pikavipin jo tänään. Palvelu on täysin ilmainen. Miksi siis et vertailisi pikavippejä? Kokeile vertailua nyt osoitteessa https://smartfinance.fi/lainaa/pikavippi/.

Ei tarvitse tehdä kompromisseja lainamäärän suhteen

Pikavippiä tarjotaan usein kiinteinä summina kuten 100e, 300e, jne. Vippivalikoimat vaihtelevat eri yrityksillä; toisilla voi itse valita lainasumman, toisilla on tarjolla edellä mainitun kaltaisia kiinteitä summia, joista asiakas voi valita parhaiten tarpeisiinsa sopivan summan. Vertailu auttaa löytämään kaikki mahdolliset vaihtoehdot, eikä sinun tarvitse ottaa aiottua pienempää tai isompaa lainasummaa. Lainaa kannattaa ottaa vain juuri sen verran kuin tarvitsee, koska siitä kertyy kuluja.

Hakemusten käsittelyajoissa on eroja

Kun lainalla on kiire, ei ole sama mistä sitä hakee. Yleisesti ottaen käsittelyajat ovat lyhyitä, mutta kun lainalla on oikein kiire, voi olla olennaista, että se tulee tilille jo samana päivänä. Tämän vuoksi kannattaakin vertailla eri yrityksiä. Osa firmoista käsittelee hakemukset heti, ja rahat voi saada tilille jopa minuuttien kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Toisilla rahojen siirtämiseen voi mennä pari pankkipäivää. Tämä riippuu myös käyttämästäsi pankista. Hakemuksen käsittelyaikaan vaikuttaa myös se, miten huolellisesti se on täytetty ja vaaditaanko liitteitä kuten palkkatodistuksia yms.