Miksi sinun pitäisi tehdä pikavippivertailu?

Pikavippi on lyhytaikainen laina, jolla rahoitetaan yllättäviä kuluja. Laina-aika voi vaihdella muutamasta päivästä vuosiin. Pikavippejä haetaan yksityisiltä ja franchising-yrityksiltä, joten lainan koroissa ja muissa kuluissa voi olla paljonkin eroja. Tästä syystä, aina ennen lainan hakemista, tulisi tehdä pikavippivertailu, jonka avulla voit vertailla korkoja ja muita kuluja, ja valita sinulle edullisimman lainan. Pikavippejä haetaan verkossa tietokoneella, tai matkapuhelimella mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Pikavipin hakeminen

Ennen pikavipin hakemista, tee pikavippivertailu verkossa osoitteessa SmartFinance.fi. Se on lainavertailu, josta näet heti kenelle laina myönnetään, minkä suuruista lainaa voit hakea ja maksuajan pituuden. Klikkaamalla haluamasi kokoista lainasumma näet myös takaisinmaksun suuruuden. Kaikki tämä on laskettu ja tarkistettu puolestasi, jotta sinun on helpompi valita edullisin lainavaihtoehto.

Lainaa haetaan ensimmäisen kerran verkossa ja se vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla ja rekisteröitymisen yrityksen sivulla. Tämän jälkeen täytetään lainan verkkohakemus, jossa kysytään tarvittavia tietoja ja halutun lainan summaa. Saat lainapäätöksen yleensä tekstiviestillä ja mikäli hyväksyt sen, saat rahat tilillesi muutamassa minuutissa kello 7-23 välisenä aikana. Jatkossa lainaa voi hakea myös tekstiviestillä, jossa käytetään henkilökohtaista lainanantajan antamaa PIN-koodia.

Minkälaisia pikavippejä on olemassa

Pikavipit ovat yleensä 50€ – 400€ ja lähes kaikilla lainanantajilla on tämänkokoisia vippejä tarjolla. Uusille asiakkaille myönnetään usein pieniä summia, joka kasvaa maksetun aiemman vipin jälkeen. 400€ – 1000€ pikavippejä kutsutaan pienlainoiksi ja suurempia vippejä kulutusluotoiksi. Ne nostetaan yleensä koko summa kerralla ja maksetaan takaisin kuukausittaisissa saman kokoisissa erissä. Halutessaan lainan voi tietysti maksaa kerralla pois ja säästää koroissa. Joustoluotoksi kutsutaan vippiä, joka on yleensä noin 2000€ suuruinen. Se toimii samalla periaatteella kuin luottokortti. Joustoluotto voi nostaa useita pienempiä summia tarpeen mukaan, tai yhden suuremman noston. Lainan lyhennystä ja korkoa maksetaan vain nostetusta lainasummasta. Mikäli et ole käyttänyt joustoluottoasi ollenkaan, et maksa myöskään korkoa. Se on hyvä hätävara yllättäviin tilanteisiin.

Kenelle pikavippi myönnetään

Pikavippejä ei myönnetä henkilölle, joka ei ole suomen kansalainen, jolla ei ole omissa nimissä olevaa puhelinliittymää tai verkkopankkitunnuksia. Verkkopankkitunnuksia käytetään henkilön tunnistamisessa ja lainapalveluihin rekisteröitymiseen ensimmäistä kertaa lainaa haettaessa. Lainan hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja monilla yrityksillä alaikäraja on 20 vuotta. Lainanhakijalla tulee olla säännölliset tulot, joiden mukaan lainaa myönnetään. Myös hyvin hoidettu aiempi laina yrityksessä voi nostaa seuraavan lainasumman suuruutta. Vipin hakijalla tulee olla luottotiedot kunnossa, luottohäiriömerkintä estää kaikkien lainojen saannin. Eikä hakijalla saa olla muita maksamattomia lainoja samassa yrityksessä.

Mitä tule huomioida pikavippiä haettaessa

 • Tee pikavippivertailu ja lue aina lainantarjoajan lainaehdot ennen lainapäätöksen tekemistä
 • Vertaile lainakorkoja ja muita maksukuluja, kuten lainanottomaksuja.
 • Mieti tarvitsemasi lainasumman suuruutta, toisinaan kerralla nostettavan lainan sijaan voi ns. joustoluotto olla sinulle parempi vaihtoehto.
 • Lainasumma, se voi vaihdella muutamasta kympistä jopa kymmeniin tuhansiin. Valitse lainasumma, joka on riittävän suuri kattamaan tarpeesi, mutta tarpeeksi pieni, jotta pysyt maksamaan sen takaisin.
 • Kuukausittaisen takaisinmaksueräsi tulisi olla suhteutettu tuloihisi, eli lainan maksun ei saa rasittaa talouttasi entisestään. Suurissa lainoissa pidempi laina-aika on parempi, koska silloin kuukausittain maksettava kiinteä takaisinmaksuerä on pienempi, joskaan ei kokonaiskuluiltaan edullisempi.
 • Tarkista, ettei lainantarjoaja peri lisäkuluja, mikäli haluat maksaa lainan kerralla pois.
 • Selvitä myös mitä tapahtuu, mikäli et pysty maksamaan kuukausittaista maksuerääsi. Onko lainassa joustavat takaisinmaksuehdot, voiko lainanmaksuerää siirtää tai maksaa osissa.
 • Onko lainantarjoajalla tyytyväisiä asiakkaita, voit katsoa verkosta mitä asiakkaat ovat sanoneet kyseisestä yrityksestä ja sen palveluista.
 • Onko yrityksellä asiakaspalvelu johon voi ottaa yhteyttä tarvittaessa ja kysyä lisätietoa, mikäli jokin asia on epäselvä. Laina on lainanottajan ja lainantarjoajan välinen sopimus, joka on sitova.
 • Sivusto käyttää suojattua yhteyttä (SLL), jotta henkilökohtaiset tietosi ovat turvassa. Tunnistat suojatun sivuston selaimen osoitekentän vieressä olevasta lukon kuvasta sekä https-alkuisesta osoitteesta.

Mitä sinun tulisi välttää

Vältä yrityksiä jotka eivät selkeästi kerro lainan takaisinmaksuehdoista. Lainantarjoajan tulee kertoa korkojen, palkkioiden ja muiden maksujen suuruus, millaisissa erissä laina maksetaan takaisin, kuukausittaisten maksuerien suuruus, jossa on mukana kaikki kulut ja miten toimitaan, jos takaisinmaksun kanssa on vaikeuksia. Varo lainanantajia joilla on paljon ns. piilokuluja. Älä ota liian suurta lainaa, jota et pysty maksamaan takaisin.

Älä ota pikavippejä esim. päihtyneenä, tai epätoivoisessa mielentilassa. Tutki eri lainavaihtoehtoja ja ehtoja rauhallisesti, pikavippivertailu on siihen hyvä työkalu.  Älä tee hätiköityjä päätöksiä ja ota ensimmäistä vastaantulevaa lainaa. Joskus uusi asiakas voi saada ensimmäisen pikavipin voi saada jopa ilman korkoa. Älä ota montaa pikavippiä samanaikaisesti, jos sinulla on useampia pieniä menoja valitse joustoluotto, jolloin voit nostaa pienempiä summia tarvittaessa.

Pikavippi termistöä

Pikavippi, pikalaina, vippi, vakuudeton kulutusluotto, tai lyhytaikainen kulutusluotto on laina joita tarjoavat pienlainoihin erikoistuneet yhtiöt. Se on nopeasti saatavaa lainaa, jota voidaan ottaa ilman vakuuksia, tai takaajia. Sillä on yleensä korkeampi korko kuin pankkilainalla, mutta sen saa myös huomattavasti helpommin.

Kulutusluottoja tarjoavat sekä pankit ja muut lainoja antavat yritykset. Kulutusluotto on tarkoitettu kulutustavaroiden tai erilaisten palveluiden hankintaan ja rahoitukseen. Se on huomattavasti suurempi kuin pikavippi ja sen takaisinmaksuaika on pidempi. Vakuudettoman kulutusluoton korko on useimmiten korkea verrattuna muihin lainoihin.

Joustoluotto, tililuotto, jatkuva laina, tai luottotili on laina, joka on joustava. Sitä voi nostaa pankkitilille tarvittavan määrän ja myös sen takaisinmaksu on joustavaa. Nostetut luotot voi maksaa takaisin osamaksulla, tai kerralla. Luottoa lyhennetään kerran kuukaudessa minimilyhennyksen verran. Mikäli nostettu joustoluotto maksetaan takaisin monessa erässä, maksetaan lisäajalta korkoa.

Pikavipin edut

 • Pikavippiä on helppo hakea.
 • Pikavippi myönnetään helposti, mikäli hakijalla on säännölliset tulot.
 • Laina on nopeasti käytettävissä hakijan tilillä. Pienemmän summat, jopa muutaman minuutin kuluttua lainapäätöksestä ja siksi se onkin nimetty pikavipiksi.
 • Sitä voi hakea milloin tahansa, missä tahansa.
 • Lainan hakemiseen ei tarvita takaajia, tai vakuuksia. Lainanantajalle ei tarvitse tehdä minkäänlaista selvitystä siitä, mihin laina on tarkoitus käyttää.
 • Kun laina on maksettu pois, sitä voi tarvittaessa hakea uudelleen. Yleensä hyvin hoidettu laina tarkoittaa, että seuraavalla kerralla lainasummaa voidaan nostaa.
 • Joustoluotto toimii kuten luottokortti, takaisinmaksetun summan voi käyttää uudelleen ja lainanottaja voi nostaa lainaa pienemmissä erissä aina tarpeen mukaan.
 • Mikäli sinulla on useita pieniä lainoja, voit maksaa ne kaikki kerralla pois ja lyhentää vain yhtä lainaa. Näin tekemällä säästät rahaa lainojen koroissa ja yhtä lainaa on helpompi kontrolloida, tiedät aina, mikä kuukausittainen maksueräsi tulee olemaan Voit tarvittaessa ottaa pidemmän laina-ajan, jolloin kuukausilyhennyksesi on pienempi ja suhteutettavissa tuloihisi.

Pikavipin haitat

 • Mikäli et pysty maksamaan pikavippiä takaisin, tai otat liian monta pikavippiä samaan aikaan se johtaa perintään ja pahimmassa tapauksessa ulosottoon ja luottotietojen menetykseen. Luottotietojen menetys tarkoittaa, ettet saa esim. vakuutuksia, puhelinliittymää, avata pankkitiliä, käyttää tai saada luottokorttia, et voi ostaa osamaksulla, saada lainaa pankista, etkä pikavippejä tarjoavilta yrityksiltä ja se voi vaikuttaa myös työpaikan saantiin.
 • Pikavippi on yleensä kalliimpaa lainaa kuin mitä pankit tarjoavat, tämä johtuu korkeasta korosta ja siitä että laina on vakuudeton.
 • Pikavipin voi saada liian helposti, esim. mikäli hakee lainaa päihtyneenä kukaan ei voi sitä tietää ja tällöin nopeasti saatu laina voidaan tuhlata harkitsemattomasti ja edesvastuuttomasti.
 • Pikavippeihin voi jäädä koukkuun ja joutua velkakierteeseen maksamalla lainaa uudella lainalla.

Paras paikka tehdä pikavippivertailu

Miksi käyttäisit tuntitolkulla aikaa vertailemalla erilaisia lainantarjoajia ja lainaehtoja, kun SmartFinance.fi on tehnyt sen puolestasi. Säästät aikaa ja vaivaa menemällä verkossa pikavippivertailu sivulle. SmartFinance.fi on listannut vertailua varten vain luotettavia ja turvallisia lainantarjoaja. Tämä vertailu on puolueeton ja sivustolla on kerrottu kaikki mitä sinun tulee tietää lainan tarjoajista ja lainaehdoista ja takaisinmaksuajasta, jotta voit tehdä päätöksen siitä, mikä on omaan tilanteeseesi sopivin lainavaihtoehto. Älä stressaa turhaan raha-asioista, tee fiksuja päätöksiä ja vertaa ennen lainasopimuksen tekemistä, säästät rahaa ja saat taloutesi helposti tasapainoon tekemällä fiksuja lainapäätöksiä.