Tulisiko sinun muuttaa isompaan kaupunkiin paremman työn perässä?

Ystävämme kertoi meille jonkin aikaa sitten, että hän haluaisi muuttaa Torontoon, mutta oli huolissaan alueen korkeasta hintatasosta. Hän ei pystynyt uskomaan sitä millaista vuokraa ihmiset joutuvat Torontossa maksamaan. Hän ei myöskään voinut uskoa joidenkin yökerhojen sisäänpääsymaksuja. Yksi keino pärjäämiseen hänellä kuitenkin oli mielessä; mahdollinen palkankorotus, jos ja kun hän aikoo muuttaa isompaan kaupunkiin.

 

Oletko samassa veneessä? Kannattaisiko sinun muuttaa isompaan kaupunkiin paremman työn perässä? Katsotaanpa mitä sinun tarvitsee miettiä ennen kuin otat hyppyä tuntemattomaan.

Pyörittele päivittäisiä numeroita

“Avokadon hinta on täällä aivan liian korkea.”

Eräs tuttuni kertoi vähän aikaa sitten hänen kokemuksestaan Torontoon muuttamisesta. He olivat hyvin yllättyneitä päivittäistavaroiden hinnoista. Sinun täytyy laskea tämä puoli ennen kuin edes harkitset muuttavasi. Tämä antaa sinulle paremman mielikuvan siitä, millaisen rahan tarvitset päivittäiseen elämiseen.

Joitakin asioita, joita sinun tulee miettiä myös:

  • – Ulkona käymisen hinta (baarien sisäänpääsyt)
  • – Vuokra
  • – Ruokakulut
  • – Liikenne/Parkkeeraus
  • – Muut päivittäiset ostokset ja kulut

On erittäin tärkeää, että tiedostat mitä ulkona käymisen tai syömisen kulut ovat – vaikka valmistaisit lähes kaikki ateriat kotona, se tulee maksamaan jotain. Osa isojen kaupunkien viehätystä on se, että pääset kokeilemaan uusia asioita. Me kaikki haluamme sanoa, että söimme burgerit siinä uudessa paikassa parin korttelin päässä.

Millainen uusi palkkasi on verrattaen siihen, mitä tienaat nykyisessä työssäsi?

Kuinka paljon saat enemmän rahaa ottamalla tämän uuden työn vastaan? Onko se tarpeeksi kattaakseen muuttokustannukset ja ollaksesi pois kotikaupungistasi? 900 euron palkankorotus saattaa tuntua tarpeeksi suurelta, mutta kun jaat sen koko vuodelle (ja miinustat kaikki pakolliset kustannukset), sinusta saattaa tuntua, ettet saa yhtään sen enempää rahaa. Itse asiassa, suurempi vuokra saattaa jopa tehdä uudesta palkastasi aiempaa huonomman. 

Vietä aikaa uudessa kaupungissa ennen kuin muutat. Tutustu ympäristöön ja kiinnitä huomiota realiteetteihin ja hintoihin. Tällä tavoin saat tietää mihin olet itseäsi pistämässä.