Viisi asiaa, jotka matkavakuutus korvaa

“Mitä matkavakuutus korvaa?”

Kun lähdin ensimmäiselle reissulleni, olin tyrmistynyt siitä, että joutuisin käyttämään vielä rahaa matkan hinnan päälle. Olin säästänyt rahat reissuun. En tajunnut, että matkavakuutuksen hinta saattaisi tulla tielle, ja lopulta tajusin maksavani siitä vaikken edes tiennyt mitä saan vastapalveluksena. Päätin tehdä hieman taustatutkimusta ja etsiä tietoa mistä matkavakuutuksessa loppujen lopuksi on kyse.

Mitä matkavakuutus kattaa?

Se, mitä matkavakuutuksesi sisältää riippuu siitä, millaiset ehdot siihen olet valinnut. Me kaikki valitsemme matkavakuutukset omien tarpeidemme mukaisesti. Yleensä varaan tähän aikaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta en stressaannu ajatuksesta, että matka tulisi peruuttaa kokonaan tai mikäli kuolen reissulla johonkin sairauteen.

Maksan ensin perinteisen sairauskuluvakuutuksen, mikäli joudun käymään lääkärissä matkani aikana. Myönnän, en ole koskaan katsonut tarkkaan ehtoja tämän osalta, enkä myöskään täysin sitä, mitä kaikkea vakuutus korvaa. Olen vain onnellinen tietäessäni, että voin käydä lääkärissä jos satun sairastumaan matkani aikana.

Mitä matkavakuutus ei korvaa?

Voi olla tärkeää tietää, mitä matkavakuutuksesi ei korvaa. Katso ehdot läpi ennen kuin maksat vakuutuksesta, jotta tiedät mikä on turvasi. Et halua joutua tilanteeseen, jossa joudut maksamaan kalliita lääkärikuluja, koska et lukenut pikkuprinttiä. Viimeinen asia jota haluat sairastaessa miettiä, on miten maksat laskut.

Tässä on viisi asiaa, jotka matkavakuutus korvaa:

  1. Matkan peruuntuminen: Onko olemassa mahdollisuus, että matkasi peruuntuu? Et voi koskaan tietää etukäteen mitä voi sattua. Jos elämässäsi tapahtuu paljon, saatat haluta laittaa tähän muutaman euron likoon.
  2. Matkalla olevat lääkkeet: Tämä on standardi ja korvaa käynnin apteekissa. Muista säilyttää kuitit, jotta voit pyytää korvauksia kun palaat kotiin.
  3. Merkittävät lääkkeet: Tässä kohtaa ollaan jo vakavassa tilanteessa. Toivottavasti et joudu koskaan käyttämään tätä.
  4. Hätäsairaankuljetus: Tämä on asia, jonka haluat varmistaa, että sinulle korvataan. Tämä on kulu, joka tulee vastaasi mikäli sinut joudutaan siirtämään sairaalasta toiseen maahan tai maakuntaan. Nämä laskut voivat olla todella kalliita.
  5. Tapaturmainen kuolema/lento-onnettomuus: Tämä on enemmänkin perhettäsi varten, sillä he joutuvat käsittelemään kuolemasi jälkeiset asiat mikäli sinulle sattuu jotain matkasi aikana. Hyvä henkivakuutus kuitenkin saattaa korvata myös tämän puolen.

Nämä asiat sinulle korvataan, kun käytät rahaa matkavakuutukseen. Suosittelen lämpimästi, että otat itsellesi vakuutuksen, jotta voit matkailla rennoin mielin.